El CEC participa a les JEP de Sant Antoni de Calonge

Imatge de la conferència de Ricard Cantano

El passat divendres 16 de setembre del 2016, el nostre centre, representat pel company Ricard Cantano i Carballo, va participar a les Jornades Europees del Patrimoni de Sant Antoni de Calonge.
L'organitzador de l'acte, l'Ateneu Popular de Calonge, entitat amb la que ens uneix una llarga amistat, represtada pels seus membres de junta, Esther Loaisa i Joan Molla, ens van convidar a participar a la xerrada - conferència sobre la visió del port de Calonge i la vinculació amb la temàtica marítima.
L'acte, que va formar part de les Jornades Europees del Patrimoni d'enguany, es va celebrar a les 10 de la nit al Teatre Mundet de Sant Antoni de Calonge, essent organitzat per l'Ateneu Popular de Calonge, amb el suport i colaboració de la Germandat Arturo Mundet de Sant Antoni de Calonge, i del Club de Vela de la mateixa població.
La jornada es dividí en 3 conferències, la inicial sobre els ports i curiositats d'època romana, impartida per l'arqueòleg Pau Turón, la segona, sobre "El port sota el Collet de Sant Antoni (segles I al XIX)", impartida per la geògrafa Esther Loaisa, i per últim, la conferència del nostre company del CEC, Ricard Cantano, sota el títol: "Navegació i comerç al Maresme del segle XVIII, el cas de Canet de Mar".
Hi assistiren nombrosos vilatans, i representants de les entitats organitzadores i participants a les jornades. Al finalitzar les conferències, es van poder degustar els típics "brunyols" empordanesos.
Des del CEC volem agraïr a l'Ateneu Popular de Calonge la referència per convidar-nos i demanar-nos una col·laboració amb una conferència. Entenem que, des d'entitats semblants, encara que siguem de comarques diferents, hem de col·laborar juntament, i millorar d'aquesta manera els lligams i recerques històriques de les petites, però alhora interessants, poblacions del litoral català.